Mesleki Yeterlilik Belgesi Hakkında

06 Nisan 2017

25 Mayıs 2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tebliğ ile belirlenen 40 mesleğe,  8 meslek daha ilave edilerek Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 48’e ulaşmıştır.

48 meslek gurubu için, 21/9/2006 tarihli ve 5544 sayılı Meslekî Yeterlilik Kurumu Kanununa göre yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31.12.2017 tarihine kadar sınav ücretleri ile belge masrafının tamamı, 01.01.2018 tarihinden 31.12.2019 tarihine kadar ise sınav ücretleri ile belge masrafının yarısı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır.

Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmayan kişilerin çalıştırılması halinde işverenlere; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Müfettişleri tarafından yapılacak olan denetlemelerde her bir çalışan için 527,00 TL idari para cezası uygulanacaktır.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğiyle  ‘Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleki Eğitim’ protokolü imzalanarak 48 meslek grubu dışında kalan alanların belgelendirmesi yapılmaktadır.

48 meslek gurubu için ve 48 meslek gurubu dışında kalan alanlarda belge almak için bireysel ve kurumsal olarak Odamıza başvuru yaparak belgelendirme yapabilirsiniz.

Gerekli bilgilendirme ve belgelendirme için Odamız ilgili personelinden bilgi alabilirsiniz, hayırlı işler dileriz.

Ayrıntılı bilgi için;
Hasan Erdirik