Kapasite Raporu Hakkında

19 Nisan 2017

Bilindiği üzere Kapasite raporu; üretim yapan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının üretim gücünü gösteren ve onay tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olan bir belgedir.

28.5.1975 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 7/9914 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu, 6948 sayılı Sanayi Sicil kanununa göre düzenlemekte olan kapasite raporları; firmaların iletişim bilgilerinin yanı sıra, yıllık üretim kapasitelerini, makine parkını, kullandıkları hammaddeleri, kapasite hesaplamaları ile sermaye ve istihdam bilgilerini içermektedir.

Kapasite Raporlarının avantajları ve kullanım yerleri ise;
Yatırım Teşvik Belgesi
Dahilde İşleme İzin Belgesi,
Sanayi Sicil Belgesi müracaatlarında,
Muhtelif ithalat ve ihracat işlemlerinde
İhalelerde,
Kredi teminlerinde,
Sanayi Veri Tabanının hazırlanması

Gıda Sanayii, İplik Sanayii, Dokuma Sanayii, Örme Sanayii Konfeksiyon Sanayii, Boya, Apre ve Emprime Sanayii, Jüt ve Amyant Sanayii, Halı ve Hasır Sanayii, Döküm Sanayii, Madeni Eşya Sanayii, Soğuk ve Sıcak Halde Muhtelif Telden Mamul Eşya Sanayii, Çeşitli Metal Sanayii, Montaj ve Tamir, Bakır Atölyeleri, Elektrik Malzemesi İmali, Elektrik Cihazları Montaj, Tamir Atölyeleri, Kaplama Sanayii, Sıhhi ve Fenni Tesisatçılar, Ağaç Eşya Sanayii,Toprak Eşya Sanayii, Taş Ocakları ve Maden İstihracı Sanayii, Cam ve Porselen Sanayii, Kağıt ve Mukavva Eşya Sanayii, Baskı ve Cilt Sanayii, Kimya Sanayii, Sabun ve Temizlik Malzemeleri Sanayii, Plastik Eşya Sanayii, Kauçuk Eşya Sanayii, Deri Eşya Sanayii, Film ve Fotoğraf Sanayii, Protez ve Ortopedi Sanayii, Muhtelif İnşaat Taahhüt İşleri, Deri Tuzlama ve Asorti İşleri.

Yukarıdaki sektörlerde imalat yapan firmaların Kapasite raporu çıkarması zorunlu olup Kapasite raporunuz bulunmuyorsa rapor çıkartmak için odamıza başvurmanızı önemle rica eder. Hayırlı işler dileriz.

tobb
Gümrük