Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ

26 Ekim 2017

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 2017/1” ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 48’den 81’e çıkarılmıştır. Belge zorunluluğu getirilen tüm mesleklere http://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_yeterlilik&view=arama&belge_zorunlu= 1 linkinden ulaşabilirsiniz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2017/1 sıra numaralı tebliğinde yer alan ve Ek1’de sunulan 33 yeni meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler, tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra (25.09.2018 tarihinden sonra) çalıştırılamayacaktır.

TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM A.Ş.), Ek2’de sunulan 12 meslekte kapsam genişleme sürecini tamamlamış olup, belirtilen mesleklerde de sınav ve belgelendirme hizmetleri verilmeye başlamıştır. TOBB MEYBEM A.Ş. ilave meslek alanları ile birlikte 31 meslekte ve her geçen artan kapsam genişleme süreçleri ile birlikte bireysel ve kurumsal firmaların ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Odamız ile TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan protokol gereğince, TOBB MEYBEM A.Ş.’nin yetkisi kapsamında bulunan ve Ek3’te sunulan meslekler de başvuru çoğunluğu ile İlimizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olan adaylar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır. Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu getirilen mesleklerin performans ve teorik sınavlarında başarılı olacak adaylar için yatırılan ücretler 2017 yılı sonuna kadar “İşsizlik Sigortası Fonu” ndan karşılanmaktadır.

TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından belgelendirme yapılacak olan mesleklere ilişkin başvuruda bulunmak isteyen üyelerimizin aşağıda iletişim bilgileri sunulan odamız personeli ile iletişime geçmeleri hususunda gereğini rica ederiz.

Hasan Erdirik
hasan.erdirik@manisatso.org.tr