Zeka Genel Teşfik Uygulamaları Hakkında

30 Kasım 2017
T.C. Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin kalkınması için çalışmakta olan bir kamu kurumudur. Ajans, mali ve teknik desteklerde bulunmakta olup, bu desteklerden işletmelerimiz, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler yararlanabilmektedir. Ajansın sunacağı mali destekler arasında, doğrudan finansman desteği (proje teklif çağrıları, güdümlü proje destekleri ve doğrudan faaliyet destekleri), faiz desteği ve faizsiz kredi destekleri yer almaktadır. Ajans ayrıca eğitim, proje hazırlama, danışmanlık, uzman personel görevlendirme, lobi ve uluslararası ilişkiler gibi konularda yerel yönetimlere, diğer kamu kurum ve kuruluşlara ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarına teknik desteklerde bulunmaktadır.

Öte yandan Ajans, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın Genel Teşvik Uygulamaları (KDV İndirimi, Gümrük Vergisi Muafiyeti) ile Bölgesel Teşvik Uygulamalarına (KDV İndirimi, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Gelir Vergisi İndirimi, SGK İşveren Payı Desteği, Faiz Desteği) ilişkin rehberlik etme ve başvuruları alma hizmetlerini de sunmaktadır.

İllerde yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım öncesi, yatırım dönemi ve sonrasındaki iş ve işlemlerinin tek elden takip ve koordine edilmesine yönelik olarak çalışmalar yürüten T.C. Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi (Manisa YDO) ile (0236) 237 29 47 numaralı telefondan irtibata geçebilir, ajans duyurularını ve teklif çağrılarını www.zafer.org.tr web adresindeki ‘Bölgesel İletişim Ağına Katılın’ bölümünden bilgilerinizi girerek takip edebilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

tobb