Odamız Şubat ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

03 Mart 2017

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Tevfik Aslaner’in yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında gündemde yer alan maddeler görüşülüp karara bağlandı.

Toplantıda söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, dünya da, ülkemizde yaşanan gelişmeler hakkında görüşlerini paylaşırken, odanın yapmayı planladığı faaliyetler hakkında da meclise bilgi verdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı kararlar ve  yine ABD Merkez Bankası FED’ in izleyeceği ekonomi politikalarının belirsizliğinin küresel piyasalarda  etki yarattığını belirten Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu,  ‘Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı kararlar ve yine ABD Merkez Bankası FED’in izleyeceği ekonomi politikalarına ilişkin belirsizlikler etkili olurken, bununla birlikte, artan jeopolitik riskler ile avro bölgesinde devam eden durgunluk döviz kurlarında oynaklığa neden olmaktadır. Küresel piyasalardaki ekonomik gelişmelerin yanı sıra, yaşanan siyasi gelişmeler de ülkemizi yakından ilgilendirmekte. Malumunuz olduğu üzere referandum tarihi belli oldu. 16 Nisan’da sandık başına gideceğiz. Umarım, çıkacak sonuç ülkemizin birlik ve beraberliğini perçinler. Evet diyen de biz.  Hayır diyen de biz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Terör örgütleri yapmış oldukları hain saldırılar ile ülkemizdeki birlik ve beraberlik ortamını zedelemeye çalışmakta. Hem ülkemiz içinde hem de sınır ötesindeki terörle mücadelede şehitler verdik. Yine acımız büyük. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Umarım çatışmalar bir an önce sona erer, ülkemizde barış, kardeşlik ve huzur ortamı tekrar sağlanır ve bu tarz olaylar bir daha yaşanmaz’ dedi.

‘Manisa Ekonomi Zirvesi düzenliyoruz’

Konuşmasında Odanın yapacağı faaliyetlere de değinen Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, ‘9 Mart Perşembe günü Odamızca ‘Manisa Ekonomi Zirvesi’ düzenlenecek. Sayın Valimiz, Vali Yardımcılarımız ve İl Müdürlerimiz ve vali yardımcılarının teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan zirvede, iş ve çalışma hayatında ve Manisa özelinde karşılaştığımız sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak. Bizler açısında son derece faydalı olacak olan bu zirvenin gündeminde ele alınmasını istediğiniz sorun, görüş ve önerileriniz var ise odamız genel sekreterine bildirebilirsiniz’ diye konuştu.
‘Ödül alan firmaları kutluyorum’
Manisa’da yatırım yapan, Manisa’ya katma değer kazandıran firmalarla her zaman gurur duyduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, ‘Türkiye İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen törenle kendi sektörlerinde ihracat şampiyonu olarak ödül alan Indesıt Company ve Özgür Tarım’ı, ayrıca Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 KOBİ arasına girerek 54. olan odamız üyelerinden Endosa Kalıpçılık sahibi Osman Kıvırcık’ı huzurlarınızda bir kez daha tebrik ediyorum’ dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu’nun konuşmasının ardından gündemde yer alan maddeler meclis üyeleri tarafından görüşülüp karara bağlandı.