Odamız Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

29 Mart 2017

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda Meclis Başkanı Hayati Dolman’ın yönetiminde gerçekleşen toplantıda, meclis gündemin de yer alan maddeler görüşülüp karara bağladı.

Toplantıda söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, Mart ayı içerisinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ihracatçılara verilecek olan yeşil pasaport uygulamasıyla, ihracatçının hareket kabiliyetinin artacağını  söyledi. Türkiye ekonomisinin dinamosu konumundaki ihracatçılar için başlatılan yeşil pasaport uygulamasının ihracatçıların dünyaya açılmasının daha da kolaylaştığına değinen Başkan Yardımcısı Bankoğlu, ‘Bildiğiniz üzere, 23 Mart 2017 tarihli resmi gazete’de ihracatçılara yeşil pasaport verilmesine ilişkin esasların yer aldığı karar yayımlanarak, yayım tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Söz konusu karara göre, son üç takvim yılı itibariyle, yıllık ortalama ihracatı, 1 milyon $ - 10 milyon $  olan firmaların 1 (bir), 10 milyon $ - 25 milyon $ olan firmaların 2 (iki), 25 milyon $ - 50 milyon $ olan firmaların 3 (üç), 50 milyon $ - 100 milyon $ olan firmaların 4 (dört), 100 milyon $ üzerinde olan firmaların 5 (beş) yetkilisine yeşil pasaport verilebilecek. İhracatçı firma temsilcilerimizin önü açan bu karar ile ihracatçılarımız, AB ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye vizesiz olarak rahatlıkla gidebilecekler ve vize işlemleri sebebiyle yaşanan zaman kaybından kurtulmuş olacaklar’ dedi.

Konuşmasında odanın yaptığı projelere de değinen Başkan Yardımcısı Bankoğlu, ‘Odamız hizmet binasında pazartesi günü Zafer Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ile gerçekleştirmiş olduğumuz proje kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından “patent ve markalaşma süreci” eğitimi düzenlenmiştir. 62 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara,marka, tasarım tescili, patent, AR-GE kapsamında AB destekleri konu başlıklarında bilgilendirme yapılmıştır. Proje kapsamında, 31 Mart 2017 cuma günü saat 14:30’da odamız hizmet binası’nda sertifika töreni gerçekleştirilecek olup, Manisa ilinin marka ve patent verilerinin araştırma sonuçlarının derlendiği kitaplar katılımcılarla paylaşılacaktır’ dedi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu’nun konuşmasının ardından, meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülüp oy birliği ile karara bağlandı.