Patent ve Markalaşma Süreci Anlatıldı

27 Mart 2017

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) hazırladığı projeler ile üyelerine yönelik hizmetlerine hız kesmeden etmeye devam ediyor.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de Zafer Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ile gerçekleştirilen “İnovasyonun Korunması Kapsamında İşletmelerin Patent ve Markalaşma Kapasitelerinin Arttırılması” projesinin startını verdi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda düzenlenen ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından ücretsiz olarak verilen  Patent ve Markalaşma Süreci Eğitimi tam gün sürdü.

“İnovasyonun Korunması Kapsamında İşletmelerin Patent ve Markalaşma Kapasitelerinin Arttırılması” projesi kapsamında düzenlenen Patent ve Markalaşma Süreci Eğitiminin sabah bölümünde Marka ve Patent Vekili Erdem Kaya ile Sistem Global Firması Direktörü Orhan Gören katılımcıları Marka/Tasarım Tescili, Buluş ve Plaket, Patente dayalı vergi teşvikleri, Yenilikçilik ve Ar-Ge Kapsamında AB Destekleri – Horizon 2020 konu başlıklarında bilgilendirdi.

Seminerin ikinci bölümünde ise, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç Dr.Levent Işık,  Patent ve markalaşma kapasitesinin artırılmasında kamu destekleri konusunda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlileri Doç.Dr. Mahmut Karğın ve Yrd.Doç. Burak Özdoğan Stratejik marka yönetimi: Kızıl okyanustan mavi okyanusa geçiş, Manisa İlinin marka ve patent  verileri açısından mevcut durum analizi, Manisa İlinin patent ve markalaşma konusunda GZFT analizi konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Seminerin son bölümünde ise katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı.

Projenin kapanış toplantısı ise 31 Mart 2017 Cuma günü saat 14.30’da yine Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda gerçekleşecek. Kapanış  toplantısında katılımcılara başarı sertifikaları takdim edilirken, projenin kitapçık şekliyle hazırlanan sonuç raporunun  da dağıtımı yapılacak.