BÜKSEV’in Tanıtımı Yapıldı

12 Ekim 2017

Ülkemizin ve Manisa’nın önemli değerlerinden merhum Bülent Koşmaz’ın adı, eşi Saaded Koşmaz’ın öncülüğünde kurulan vakıfla yaşatılacak. Vakfın hedefi ise Bülent Koşmaz’ın felsefesini yaşatmak.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, TOBB Başkanvekili Merhum Bülent Koşmaz’ın adını taşıyan ‘Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı’nın tanıtımı yoğun bir katılımla yapıldı.

Giritligil Otel’de yapılan tanıtım toplantısına Bülent Koşmaz’ın eşi ve vakfın başkanı olan Saaded Koşmaz, Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bülent Koşmaz’ın TOBB Yönetim Kurulu’nda birlikte görev yaptığı mesai arkadaşı ve AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa TSO Meclis Başkanı Hayati Dolman,Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Yılmaz, Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Altuntaş, Gökmen Gökdede, Mehmet Baki Kılıç, Serhat Çetin, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, eski HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun, eski milletvekilleri, Çevre İllerden gelen Oda ve Borsa Başkanları, Vakfın kurucu üyeleri, Koşmaz ailesinin yakınları ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bülent Koşmaz’ın hayatını anlatan kısa bir film gösterimi yapıldı.
Daha sonra kürsüye vakfın başkanı Saaded Koşmaz geldi. Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı’nın, ömrünü Manisa’ya adayan Bülent Koşmaz’ın felsefesini yaşatmak için kurulduğunu iade eden Saaded Koşmaz, şöyle devam etti: “Vakıf Bülent Koşmaz’ın yakın dostları tarafından kurulmuştur. Bülent Koşmaz, uzun yıllar kanser hastalığıyla mücadele etmiş ve bu süreçte kanser hastaları ile yakınlarıyla yakından ilgilenmiştir. Tek başına, kısıtlı imkanlarla bir vakıf gibi çalışmıştır. Bülent Koşmaz’ın 2014’teki vefatının ardından ailesi, yaşanan acı tecrübelerden hareketle önceliği sağlık olan bir vakıf kurma düşüncesine hasıl olmuştur.”

Vakfın yürüteceği faaliyetler hakkında bilgi veren Saaded Koşmaz, “Öncelikli hedefimiz kanser hasta ve yakınlarına maddi ve manevi destek projeleri üretmektir. Hastalarımıza sıcak bir el olmak istiyoruz. Diğer bir çalışma önceliğimiz de tıp ve sağlık bilimleri alanında eğitime destek faaliyetlerimizdir.” dedi.

Bülent Koşmaz’ın, eğitim ve öğretime yönelik çalışmaları olduğunu da hatırlatan Saaded Koşmaz, “Bu anlamda TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi ile işbirliği ve destek projeleri de vakfımızın çalışma alanları içerisinde olacaktır. Yine Bülent Koşmaz’ın felsefesi doğrultusunda toplumumuzun okuma alışkanlığının çoğalması için ‘Sosyal Eğitim’ konusunu da vakfımızın bünyesine aldık.” şeklinde konuştu.
Saaded Koşmaz, vakfın bir gönüllülük işi olduğunu belirterek katkı vermek isteyen herkese davette bulundu.
Saaded Koşmaz’ın ardından kürsüye gelen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Bülent Koşmaz’ın Manisa için çok değerli bir insan olduğunu dile getirdi.

Son olarak söz alan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de TOBB yönetiminde yıllarca Bülent Koşmaz ile birlikte çalıştığını ifade etti. Üzülmezi şunları aktardı: “Böyle bir vakfın kurulmasından dolayı Saaded hanımı ve çocuklarını tebrik ediyorum. Bülent Bey Manisa’ya, ülkeye ve topluma hizmet eden önemli insanların yetişmesine vesile oldu. Bugün tanıtımı yapılan vakfın kurulmuş olması Bülent kardeşimizin amel defterine hayır yazılması demektir. Bülent kardeşimiz güzel eserler bırakarak bu dünyadan göç etti. Ama en güzel eserlerinin bu vakfı ülkeye kazandıran eşi ve çocukları olduğunu düşünüyorum.”

Program, dua okunması ve vakıf mütevelli heyeti ile katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.