Kadın Girişimci Yönetici Okulu Mezunlarını Verdi

17 Ekim 2017
Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) Manisa’da, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları, sertifikalarını aldı. Manisa TSO’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 ay süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu geliştirmek hedeflendi. Eğitimi tamamlayan 89 kadın girişimciye sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Esra Kıvrak, “Garanti Bankası olarak, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşması ve toplumsal refahın artması için kadının iş gücüne ve ekonomiye katılımının desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu farkındalıkla 2006 yılında girişimci kadınları farklı segmentte değerlendiren ilk banka olduk. 10 yılı geride bıraktığımız kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı; finansman, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırıyoruz. Eğitim alanında Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle 2012’de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz.” dedi.

Esra Kıvrak, “Garanti olarak, buradaki eğitimlerin etkisini ölçümleyen çalışmalar yaptık ve çarpıcı sonuçlar elde ettik. Eğitimlere katılan girişimcilerin %76’sı işlerinde büyüme sağlarken %40’ı yeni iş bağlantıları kurdu, %84’ü ise diğer kadınları cesaretlendirdi. Dolayısıyla, bugüne kadar 2.000’den fazla kişiye ulaştığımız projenin 19. durağı olan Manisa eğitimlerinin kadın girişimciler açısından önemli faydalar sağlayacağına, öğrendiklerinin hem iş hayatında hem de çevresinde fark yatacağına inanıyoruz. Manisa’nın ekonomisine ve istihdamına değer katacağına inandığımız kadın girişimcilerin sertifikalarını vermekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut görüşlerini, “Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere de ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nda verdiğimiz eğitimlerin, ‘iş geliştirme’ yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz.” ifadeleriyle belirtti.

Törende söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, "Kadınlarımızı çalışma hayatında daha aktif görmek istiyoruz. Kadınlarımızın iş hayatına katılım oranı yüzde 32 seviyelerinde. Kendi işini kuran kadın oranı çok daha az. Türkiye’nin rekabet gücünü artırabilmesi ve daha hızlı büyümesi ve gelişmesi için yüksek girişimci ruha ihtiyacı var. Beşeri sermayemizin yarısını oluşturan kadınlarımızı çalışma hayatına katmalıyız. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi ekonomik büyüme için önem arz etmektedir. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak, kadın istihdamının ve girişimci kadın sayısının artmasını çok önemsemekteyiz.  Kadınlarımızın başarılı olmaları için her çalışmanın yanında yer almaktayız. TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulumuz çalışmalarını bu anlamda desteklemekte, çok önemli ve anlamlı çalışmalara imza atmaktalar.  Kadın Girişimciler Kurulumuzun değerli Başkanı Sayın Nilgün Aksoy ve üyelerini yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Bu proje içerisinde yer alan  Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi yetkililerine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, çok verimli bir eğitim aldıklarını belirterek, ‘Öncelikle bu eğitimleri bizlere almaması sağlayan Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kadın Girişimciler olarak bu eğitimlerin devamını talep ediyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde yapacağımız görüşmelerin neticesinde eğitimlerimize katılamayan Kadın Girişimcilerimizi de, bu eğitimlerden faydalanmalarını sağlayacağız. Ayrıca, bizlere her konuda destek olan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerine de teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.