Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil Bir Tarihe Tanıklık Etti

03 Kasım 2017

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen yerli otomobil tanıtımına katıldı.
Yerli otomobil üretecek “babayiğitler” Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıyla açıklandı.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil de beşli ortak girişim grubu olan Anadolu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve  Zorlu Holding tarafından üretilecek yerli otomobilin tanıtım toplantısında hazır bulundu.

Türkiye'mizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek adına tarihi bir sürecin ilk adımına tanıklık ettiklerini belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ‘Türkiye, teknik altyapısıyla, mühendisiyle, iş gücüyle ve de özgün tasarımları ile teknolojiye uygun, yüksek kaliteli Türk otomobilini, üretebilecek ve ürettiği yerli otomobilin pazarlamasını yapabilecek bir kapasiteye sahiptir. Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, özel sektör iş birliğiyle ''Türkiye'nin otomobili'' için atılan bu imzayla güçlü ve milli bir marka Türkiye'ye kazandırılacaktır. Türk mühendislerimizin geliştireceği aracımız, en güzel tasarım ve işçilikle yollara çıkacak, Türkiye'nin yerli otomobili, ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. Otomotiv sektöründeki bilgi ve tecrübesi ile iş dünyası olarak yerli otomobilin üretilmesi ve hem yurt içinde hem de dünya pazarında tercih edilen bir marka haline getirilmesi için iş dünyası temsilcileri olarak da elimizden gelen gayreti göstereceğiz’ dedi.

Beşli ortak girişim grubu içinde Manisa’mızın gözbebeklerinden geniş bir yelpazede üretim yapan Zorlu Holding’in yer almasından büyük bir onur duyduklarını sözlerine ekleyen Erbil, ‘Ülkemiz için çok önemli ve tarihi göreve liderlik yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu tarihi görevi üstlenen başta Zorlu Holding’e ile  Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding ve Turkcell gruplarını teşekkürlerimi sunuyor, başarılar diliyorum. Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olsun”  diye konuştu.