Yönetim Kurulu Başkanımız Erbil’den Öğretmenler Günü Mesajı

24 Kasım 2017
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Öğretmenlerimiz, yol gösteren bir lider, yaşam boyunca örnek alınacak bir rehberdir” dedi.

Öğretmenlerin sadece öğrencileri değil, içinde bulundukları toplumun tüm bireylerini de aydınlattığını ifade eden Erbil, “Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı hayata hazırlayan, onlara aile, vatan, millet, bayrak, insanlık sevgisi aşılayan, yegâne varlıklarımızdır.

İnsanlık ideallerinin ve çağdaş uygarlığın ilerlemesinde büyük katkıları olan öğretmenlerimiz, ilmin ışığı ile ufukları aydınlatmış, insanlığı bugünkü uygarlık düzeyine taşıyan kişiler örnek alınmışlardır" ifadelerini kullandı.

Erbil, mesajında milletlerin gelişmişlik düzeyinin eğitime verdikleri önemle ölçüldüğünü vurgulayarak, eğitimde en önemli unsurun hiç kuşkusuz öğretmenler olduğunun altını çizdi.

Erbil, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yaşadığımız yüzyıl; bilginin üretiminde ve kullanımda milletlerin birbiriyle yarıştığı bir yüzyıldır. Milletlerin ve ülkelerin ayakta kalabilmeleri ancak, bilgiye sahip olmaları ve bilgiye dayalı üretim yapabilmeleri ile mümkündür.  Bilgi çağının öğretmenlerimize de yeni görevler yüklediği bir gerçektir. Bilgi sahibi olmak, öğretmenlik mesleğine yeni boyutlar kazandırmakta ve sorumluluklar yüklemektedir. Öğretmenlerimizin toplumumuzu daha ileri noktalara taşıyacak yeni nesilleri bilgi çağı ışığında yetiştireceğine olan inancım tamdır.  Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum.  Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum."