Bilgi ve Tecrübeyi Buluşturacak İmzalar Atıldı

06 Aralık 2017

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasında imzalanan  iyi niyet protokolü ile  ‘İş Yeri Uygulama Eğitimi’ modeli  hayata geçiyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından bölge üniversiteler arasında ilk kez uygulamaya konan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı olağan Meclis toplantısında da bilgilendirmesi yapılan ve Manisa iş dünyasını heyecanlandıran ‘İş Yeri Uygulama Eğitimi’ modeli için iyi niyet protokolü imzaları atıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Miynat,  Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşyeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü  Prof.Dr. M.Kenan Yalınız’ın imzaladığı protokolle Manisa Celal Bayar Üniversitesi  öğrencileri, son dönemlerini Manisa’daki  iş yerlerinde tam zamanlı ve kesintisiz olarak 15 hafta süre ile yapacakları uygulamalar ile tamamlayacaklar.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda gerçekleşen imza törenine Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayati Dolman, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Altuntaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Miynat,  Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşyeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü  Prof.Dr. M.Kenan Yalınız, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Manisa İl Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Mahmut Karğın ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz Kavaklı katıldı.

İmzalanan iyi niyet protokolü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin son dönemlerine kadar üniversiteden edindikleri teorik ve pratik bilgilerini, iş yerlerinde uzman kişilerin denetiminde yapacakları uygulamalar ile birleştirerek, uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerini geliştireceklerini belirten  Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Miynat  ‘Bölge Üniversiteleri içinde ilk kez üniversitemiz tarafından uygulamaya konulan bu yeni eğitim-öğretim modeli ile öğrencilerimizin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu yeni modelle, öğrencilerimiz son dönemlerini iş yerlerinde tam zamanlı ve kesintisiz olarak 15 hafta süre ile yapacakları uygulamalar ile tamamlayacaklar. Son dönemlerine kadar üniversitemizden edindikleri teorik ve pratik bilgilerini, iş yerlerinde uzman kişilerin denetiminde yapacakları uygulamalar ile birleştirerek, uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerini geliştirecekler. Hayata ve işe dokunacaklar, tüm iş tasarım ve üretim süreçlerinin içerisinde yer alacaklar. Ve bunların sonunda da mezun olduklarında 15 haftalık iş tecrübesine sahip olup, iş bulma konusunda da daha avantajlı konumda olacaklar’ dedi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacını önemli ölçüde son verecek olan projeyi hayata geçirdikleri için Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ‘ Geçen meclis toplantımızda değerli hocalarımız ‘İş yeri Uygulama Eğitimi’ modeli ile ilgili detaylı sunumlarını bizlere yapmışlardı. Bizler de projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Hızlı bir çalışmanın ardından bugün  projenin iyi niyet protokolüne imza attık.  ‘İş yeri Uygulama Eğitimi’ modelinin  öğrencilerimize ve Manisa iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum’ diye konuştu.