Yönetim Kurulu Başkanımız Adnan Erbil’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

09 Ocak 2018
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’’nü kutladı.

Başkan Erbil mesajında şu ifadelere yer verdi;

“4 Ocak 1961’de kabul edilen, basın çalışanlarına ileri hakları getiren ve çalışma koşullarını iyileştiren ‘212 sayılı Kanunun Resmi gazetede yayınlanmasıyla beraber 10 Ocak tarihi, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Mesai kavramından uzak olarak görev bilinciyle çalışan basın mensubu arkadaşlarımı takdir etmemek mümkün değildir. Toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında basınımızın kuşkusuz önemli bir yeri  vardır. İletişim ve etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, kamuoyuna doğru haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyon içerir.

Geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme gösteren medyamız, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Atatürk'ün 'basın bir milletin müşterek sesidir' ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha içtenlikle kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.’’