Irak-Türk Ortak Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Odamıza Ziyaret

16 Ocak 2018

Irak-Türk Ortak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Duraid Othman Al Ghurairi,  Başkan Yardımcısı Hayder Algburi ve beraberinden yer alan heyet Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.  İzmir’de düzenlenen Bölgesel  Fuara katılan Irak heyeti,  programları kapsamında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu ile bir araya geldiler.
MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Yardımcısı Abdullah Tekin, MÜSİAD Manisa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile Manisa CBÜ Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü aynı zamanda  TOBB Manisa İli Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Doç.Dr.Mahmut Karğın’ın da yer aldığı ziyarette, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler değerlendirildi.

Manisa’nın ekonomisi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında Irak heyetine bilgi veren  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ‘Öncelikle misafirlerimizi odamızda ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Irak’a  8 milyar dolarlık ihracatımız bulunmakta. Bu rakam küçümsenecek bir rakam değil. Ancak bu rakamı karşılıklı ilişkilerle yükseltmemiz bizlerin elinde. Bu ziyaretin iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracak ilk adım olarak görüyorum. Bizlerde bir heyet ile Bağdat’a ziyaret etmek isteriz. Oradaki ticareti yakından görmek isteriz. Şunu ifade etmek isterim. Son yıllarda en fazla dünyada  Müslümanlar üzülmekte. Bu yüzden bizler birlik olmalı, birlikte hareket etmeliyiz. Bizler bir arada olur, birlikte ticaret yaparsak kimseye ihtiyacımız olmaz’ diye konuştu.

Manisa ziyaretleri sırasında kendilerine ve heyetine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Irak-Türk Ortak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Duraid Othman Al Ghurairi,  ‘Irak-Türk Ortak Ticaret ve Sanayi Odası 3 sene önce kuruldu. Irak’ın Bağdat ve diğerler şehirlerinde temsilciliklerimiz bulunmakta. Aramızda tarihimizden gelen kardeşlik bağları var. Irak-Türk Ortak Ticaret ve Sanayi Odası olarak iki ülke arasında ticareti geliştirmek için çalışıyoruz. Irak’ta Manisa’da üretilen bir çok ürün bulunmakta. Bu ürünlerin çeşitliliğini arttırmak istiyoruz. Bunun  yanı sıra Türkiye’nin yabancı yatırımcılara sağladığı avantajlar hakkında da bilgi almak istiyoruz. Bir yatırımcı Türkiye’de nasıl yatırım yapabilir bunları öğrenmek istiyoruz. Bizlerde yaptığımız ziyaretlerde ülkemizin yabancı yatırımcılara sağladığı avantajları anlatıyoruz. Bağdat’ta yıl boyunca sadece Türk ürünlerinin yer aldığı bir sergi düzenlemek istiyoruz. Bu sergide Manisa’dan da katılımcının olmasını arzu ederiz. Irak dışarıdan göründüğü gibi bir ülke değil. Irak’ta yatırım için şuanda güvenli bir ortamın olduğunun bilinmesini istiyoruz’ dedi.

Toplantının sonunda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, Irak heyetine günün anısına fincan takımı ve Manisa’ya özgü ürünlerden oluşan hediye paketi takdim ettiler.