Uygulamalı Girişimcilik Kursları Başladı

22 Ocak 2018

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO), düzenlemiş olduğu organizasyonlarla iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor. İŞKUR ve KOSGEB Manisa Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği eğitim kurslarıyla bugüne kadar bir çok girişimciye iş imkanı sağlayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimci adaylara yönelik olarak 32 saat sürecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Umut Ali Koray  Kayalıdere  tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile;  girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları amaçlanıyor.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda 22 Ocak 2018  tarihinde başlayan ve 26 Ocak 2018 tarihinde sona erecek olan  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgiler veriliyor.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB Manisa Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayan katılımcılar, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50.000 TL hibe ve 100.000 TL’lik geri ödemeli kredi desteğinden yararlanma hakkına sahip olacaklar.