Kentsel Dönüşüm Anlatıldı

22 Ocak 2016

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde  düzenlenen seminerde Manisa’nın Kentsel Dönüşümü  tartışıldı. Manisa Ticaret ve Sanayisi Odası’nın Ocak ayı etkinlik programı çerçevesinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev moderatörlüğünde  gerçekleşen “Kentsel Dönüşüm Semineri” oda üyeleri tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi  İmar Komisyonu Başkanı, aynı zamanda  Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade ve Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Kentsel Dönüşüm Yasası’nın getirdiği yeni düzenlemeler,  devlet ile vatandaş arasında yasanın uygulamasında ortaya çıkacak olan fırsatlar ve riskler değerlendirildi. Seminerde ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi’nin Kentsel Dönüşlüm ile ilgili yaptığı çalışmalar ve projeler anlatıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Altuntaş, Arkın Şıktaşlı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Yaşar Coşkun, Azmi Açıkdil,  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve oda üyelerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde ilk sözü alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade, Türkiye’deki Kentsel dönüşümü, Manisa’daki son durumu ve Kentsel dönüşümün finansal yapısı hakkında bilgiler verdi.

Seminerde ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesini, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca ile Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül’de ilçe belediyeler olarak Kentsel Dönüşümle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Seminerin son bölümünde ise katılımcıların Kentsel Dönüşümle ilgili soruları konuşmacılar tarafından cevaplandırıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Manisa’nın Kentsel Dönüşüm ile ilgili sorunları hakkında görüşlerini açıklama fırsatı bulan oda üyeleri, böyle bir semineri düzenlediği için Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ettiler.