2017 Yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması

10 Nisan 2018

İstanbul Sanayi Odası 1968 yılından bu yana her yıl kamuoyuna sunulan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması, sanayimize ve ekonomimize ilişkin önemli bir referans niteliğindedir.

2017 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılabilme alt sınırı üretimden satışlarda 80 milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında temek kriter olarak alınan net üretimden satış verilerinin Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-Beyanname) ile tutarlı olması gerekmektedir.

Üretimden satışları 80 milyon TL’yi aşan ve 2017 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılmak isteyen firmaların; www.iso500.org.tr adresinden yer alan “Anket Kullanıcı Girişi” uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-Beyanname); 3 Mayıs 2018 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar “ Anket Kullanıcı Girişi” uygulamasını kullanarak e-beyannamelerini yüklemeyen firmaların değerlendirmeye alınmayacağı hususunu bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.