Oto Alım Satım Personeli Mesleki Yeterlilik Belgesi Hakkında

26 Temmuz 2018
13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek ve tüzel kişi tacirler ve satış müdürleri ve satış personeli için ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ zorunlu hale getirilmiştir.

İkinci el araç alım – satımı yapan ancak Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmayan üyelerimiz, Ticaret İl Müdürlüklerinden “Yetki Belgesi” alamayacak, Noterlerde yapılacak olan işlemlerde ise alım – satım işlemi gerçekleştiremeyecektir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi için müracaatlar Odamız tarafından alınmaya başlanılmış olup, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin kuruluşu olan TOBB MEYBEM A.Ş. aracılığıyla belgelendirme hizmeti verilmektedir.

TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından belgelendirme yapılacak olan Motorlu Kara Taşıtları Alım Satımı alanında başvuruda bulunmak isteyen üyelerimizin aşağıda iletişim bilgileri sunulan odamız personeli ile iletişime geçmeleri hususunda gereğini rica ederiz.

Detaylı bilgi ve müracaat için;
Hasan Erdirik
hasan.erdirik@manisatso.org.tr