TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

13 Mart 2018
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, ‘Birlikte rahmet ve ayrılıkta azap vardır' sözünü hatırlatarak başladığı konuşmasında, Afrin’deki Mehmetçik’e tonlarca helva gönderen Somalılara teşekkür etti.

“Afrin'de ülkemizin birliği beraberliği için hepimizin canı için canlarını veren Mehmetçik’imize Somamız sahip çıktı” diyen Hisarcıklıoğlu, “helva gönderdi güçleri kuvvetleri artsın diye. Allah sizlerden razı olsun. Eğer bu ülke ayakta duruyorsa bütün ülkenin birlik, beraberlik ve dayanışmasının sonucudur. Bütün il ve ilçelerimiz herkes kendi gücünce çok şükür neyleri varsa askerimizle paylaşıyor. Bu havayı bozmadığımız sürece Allah’ın izniyle bu ülkeye kimse bir şey yapamaz" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kahraman insanları tarif ederken Seher Ali'nin memleketi diyerek Soma'yı tarif ettiğini belirten TOBB Başkanı, "Burada Kurtuluş Savaşı’nı durdurarak ülkemizin vatan toprakları olmasında Somalı hemşerimizin çok büyük katkısı var. Allah buraya her türlü güzelliği vermiş. Yerin altında elmas, üstündeki güzellikler ise hepinizce malum. Türkiye'nin enerjisinin yüzde 8'ini tek başına Soma karşılıyor" şeklinde konuştu.

Soma Ticaret ve Sanayi Odası ile gurur duyduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “Soma Ticaret ve Sanayi Odası, Paris, Londra, Berlin'de odalar hangi standartta hizmet veriyorsa aynı standartlarda hizmet veriyor. Soma'ya fakülte kurulması konusunda üzerime düşen ne vazife varsa hazırım. Zaten Soma’nın Ankara'da herkes nezdinde ayrı bir yeri var. 301 madencimiz şehit oldu. Türkiye'nin yüreği yandı. Felaket olduktan sonra derhal buraya geldik. Buradaydık. Sonrasında Türkiye çapında özel sektörler çapında kampanya başlattık. Rekor bir bağışla 17 milyon lira destek verildi ki bu en az 7 okula eşdeğerdi. Soma'nın geleceği aydınlık. Bu birlikteliği muhafaza ettikçe Soma'yı kimse tutamaz".

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık da Hisarcıklıoğlu'nun sık yaptığı ziyaretlerle Soma'ya çok büyük bir önem verdiğine dikkat çekerek, "Bizler göreve geldikten sonra üyelerimize vaat ettiğimiz birçok şeyi yerine getirdik. İlçenin ortak kanaati olan fakültenin Soma'ya gelmesini çok istiyoruz. Bunun için çok ciddi çaba gösteriyoruz. Sağ olsun belediye başkanımız Hasan Ergene fakülte arsasını verdi. Sizlerden de Ankara'da bu konuda destek bekliyoruz. Bu Soma için artık çok önemli bir konu oldu. Bunun nedeni ek gelir kaynağı değil. Bilindiği üzere Soma bir işçi memleketi. Buradaki işçi çocukları Soma'dan çıkmadan 4 yıllık bir okul okuyabilmesini istiyor. Ya mühendislik ya da ilgili bölümler olabilir. Manisa Celal Bayar Üniversitemiz konuya ilgili bakıyor. Ankara'da bize desteğinizi verirseniz çok memnun oluruz. Bu Soma için çok çok önemli bir olay olacaktır” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve beraberindeki heyet  program sonrasında Soma Maden Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehitlere dua etti.