Nevruz Bayramı ve Mesir Karma Törenine Katıldık

22 Mart 2018

Bu yıl 478. kez düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Cumhuriyet Meydanında başlayarak Sultan Camii Bimarhanesi’ne kadar devam eden kortej ve Sultan Parkı’nda gerçekleştirilen “Geleneksel Mesir Karma Töreni” ile başladı.

478’inci Manisa Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nin açılışı, Nevruz Bayramı kutlamaları ve Geleneksel Mesir Karma Töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kortej ile başlayan programa, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

478. Manisa Uluslararası Mesir Macunu Festivali Karma Töreni Korteji ile başlayan programda renkli görüntüler oluştu. Cumhuriyet Meydanı’ndan Sultan Camii Binarhanesi’ne uzanan yürüyüş boyunca vatandaşlar, evlerinden ve kaldırımlardan protokolü selamladı ve ellerindeki bayrakları ile güzel görüntüler ortaya çıkardı.

Mesir Kortejinin ardından Hafsa Sultan Camii’nde Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Hafsa Sultan Camii’nde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Mesir Karma Töreni’ne geçildi. Sultan Camii Bimarhanesi’nde program kapsamında ilk olarak  Hafızlar ve Mevlithanlar Derneği tarafından Mesir ilahisi okundu. Protokol konuşmalarının ardından 24-29 Nisan tarihlerinde saçılacak olan şifalı Mesir Macunu karmasına geçildi. İl Müftüsü Sinan Cihan, Mesir Duası’nı okudu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleriyle birlikte 41 çeşit baharatı kazana dökerek karıştırdı. Törenin ardından şifalı macunu almak için vatandaşlar adeta yarıştı. Program lokma hayrının vatandaşlara dağıtılmasıyla son buldu.