Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz, Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sezen Şenay, Yönetim Kurulu Üyemiz Akın Saadettin Gezgin, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersaygı “Manisa TSO’da Otomotiv ve Savunma Sanayi için Eğitim Seferberliği” Projesi kapsamında Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Zafer Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında 27 Şubat 2020 tarihinde ilan edilen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'na (MEGDEP) sunulan 64 proje arasında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın başvuru sahibi olduğu, Polinas MTAL’nin proje ortağı, Tirsan Kardan A.Ş’nin iştirakçi sıfatıyla yer aldığı “Manisa TSO'da Otomotiv ve Savunma Sanayi İçin Eğitim Seferberliği” başlıklı proje, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 83.50 puan ile TR33 bölgesi içerisinde 1'inci oldu.

Vali Yaşar Karadeniz, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret Borsası Başkanı  Sadık Özkasap ve beraberinde ki heyet Polinas MTAL’ni ziyaret ederek proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

“Manisa TSO’da Otomotiv ve Savunma Sanayi için Eğitim Seferberliği” Projesinin mesleki eğitimin iyileştirilmesine yönelik önemli bir proje olduğunu ifade eden Vali Yaşar Karadeniz, “Projeyi hazırlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YILMAZ; “VAR OLAN DEĞERLERİMİZİ EN ÜST NOKTAYA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Meslek liselerinin ülkemiz için önemli bir değer olduğunu ve bu değeri daha yukarı çıkarmak gerektiğini ifade eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz; “Biz oda olarak var olan değerlerimizi her zaman en üst noktaya taşıma felsefesiyle yola çıkıyoruz. Bu doğrultuda meslek liseleri ülkemiz açısından çok önemli. Avrupa’ya baktığımızda meslek liselerine verilen önem çok fazla. Örneğin Almanya’da üniversite mezunundan çok meslek liseli mezunu var. Ülkemizde de son yıllarda meslek liselerine ayrı bir önem veriliyor. Bu doğrultuda projeler üretiyor. Biz de Zafer Kalkınma Ajansı ile gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra Polinas MTAL ve Tirsan Kardan ile uyumlu bir iş birliği içerisinde projemizi oluşturduk. Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Manisa’mızın içinde bulunduğu 4 ilin katılım sağladığı 64 proje arasında 1’inciliğe layık görülen bir projeyi Manisa’ya kazandırdık. Bundan sonraki adımlarımızı bundan önce olduğu gibi uyumlu ve hızlı bir şekilde atıp sanayimizdeki ara eleman sıkıntısını bir nebze olsun azaltmayı hedefliyoruz. Ben projenin tüm paydaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve beraberindeki heyet Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni gezerek yapılması planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulundular.