Odamız Üyeleri Dubai The Bıg 5 Yapı Ve İnşaat Fuarına Katıldı

Odamız Üyeleri Dubai The Bıg 5 Yapı Ve İnşaat Fuarına Katıldı

3-8 Aralık tarihlerinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) organizasyonu ile Dubai’de gerçekleşen The Big 5 Yapı ve İnşaat Fuarı’na ziyaret ve iş gezisi organizasyonu düzenlendi. Organizasyona Manisa TSO üyesi 27 firma temsilcisi katıldı.


Bu ziyaretlerde Manisa TSO heyeti inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcılar ile birebir görüşme, inşaat sektöründe gelişen yeni teknolojileri yerinde görme, ürün değerlendirme ve pazar koşulları ile rekabet düzeyleri konusunda görüşmeler yapma imkanı buldu. Düzenlenen BIG 5 Fuarı da bunu destekler nitelikte uluslararası prestijli fuarlar arasında yer almıştır.


DUBAİ TİCARET ODASI İLE GÖRÜŞÜLDÜ


Manisa TSO Heyeti fuar programı kapsamın Dubai Ticaret Odası ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan ziyaret ve toplantı kapsamında Manisa TSO heyetine Dubai Ticaret Odası yetkileri Mr.Daniel Sellers, Mr. Mohammed Abdul Ghaffar Hussain ve ekibi eşlik etti. Toplantıda Dubai’de iş ortamı, yükselen sektörler, potansiyel yatırım ve iş birliklerine yönelik bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Ayrıca Türk iş adamlarının gerek ihracat gerekse yatırımlar konusunda çekinceleri ve sektörel beklentiler üzerine istişare edildi. Dubai Ticaret Odası ile yapılan görüşmede ise kurumlar arası tecrübe ve bilgi alışverişi gerçekleştirilmiş, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir birliği sağlanmıştır.


Türkiye ile B.A.E arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek adına iş birliği oluşturulması hakkında görüşüldü. Dubai’ye yapılan ihracatının arttırılmasına yönelik hangi yolların izlenebileceği hususunda istişareler gerçekleştirildi.


İnşaat, yapı malzemeleri, peyzaj ve bina yalıtım sektörlerinde üretim süreçlerindeki yenilikler, araştırma faaliyetleri ile iş birliklerinin nasıl gerçekleştirileceği hakkında bilgi edinilmiş olup karşılıklı bilgi ve tecrübeler paylaşıldı. Yapılan ziyaretler sonucunda, ülkeler arası ortak yatırımları teşvik etmek, ortak ticari ve yatırım çalışmalarını araştırmak, ikili ticaretin uzun vadede gelişmesine katkı sağlamak için fikir alışverişinde bulunuldu.


Haber Görselleri
Diğer Haberler
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Ticaret Bakanlığı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
Balo
Zafer Kalkınma Ajansı
Kosgeb
KGF
Eurochambres
İcc
Beceri 10
Tepav
Rekabet Kurumu
TSE
Gümrük ve Truzim işletmeleri
Celal Bayar Üniversitesi
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
İktisadi Kalkınma Vakfı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Türk Patent Enstitüsü
Manisa Savunma Sanayi Teknoloji Geliştirme Kümesi
Sanal Ticaret Akademisi
Kolay İhracat Platformu Hakkında
Türkiye'nin İlan Portalı