Kosova Heyetinden Yatırım Çağrısı

03 Temmuz 2018

Kosova heyeti Manisa İş Dünyasını Avrupa’nın en genç ülkesine yatırıma çağırdı. Kosova Türk Demokrasi Partisi Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Parlamentosu Meclis Başkan Danışmanı Levent Buş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptıkları ziyarette Eylül ayında Kosova’nın Prizren kentinde  gerçekleşecek olan Prizren Business Forum 2018  Uluslararası  İş Adamları Buluşması, Konferans & Prızren 2018  Fuar’ına Manisalı yatırımcıları davet ettiler.

Kosova Türk Demokrasi Partisi Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Parlamentosu Meclis Başkan Danışmanı Levent Buş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Eski Başkanı Selim Şarkdağ’ın da yer aldığı heyet, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Arkın Şıktaşlı, Sezen Şenay, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Muzaffer Topbaş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Karanfilci ve Tevfik Aslaner ile bir araya geldiler. İki ülke arasında yatırım ve ticaretin artırılması konularının ele ele alındığı görüşmede Kosova Türk Demokrasi Partisi Milletvekili Fikrim Damka Manisa Ticaret ve Sanayi odası üyelerini, Eylül ayında Prizren kentinde  140 firma ve 600’e yakın iş adamının katılımlarıyla gerçekleşecek olan Prizren Business Forum 2018  Uluslararası  İş Adamları Buluşması, Konferans & Prizren 2018  Fuar’ına davet etti.

Kosova’nın Avrupa’nın en genç ülkesi olduğunu belirten Kosova Türk Demokrasi Partisi Milletvekili Fikrim Damka, ‘Kosova Cumhuriyeti genç bir ülke. Eksiklerimiz, aksaklıklarımız doğal olarak var. Bizde yavaş yavaş yatırımcıları ülkemize çekmek için çalışmalar yapıyoruz. Teşvik uygulamalarımız başladı. İnanıyoruz ki kısa süre içinde Kosova’ya yatırımların geleceğini düşünüyoruz. 20-24 Eylül tarihlerinde Prizren de düzenlenecek olan  Prizren Business Forum 2018  Uluslararası  İş Adamları Buluşması, Konferans & Prizren 2018  Fuar’ına Manisalı iş adamlarımızı bekliyoruz. 4 gün sürecek olan fuarda çeşitli sektörlerden yaklaşık 140 firma yer alacak. Bunun yanı sıra 600’e yakın işadamının katılımıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleşecek’ diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı, ‘Kosova kendimizi yakın hissettiğimiz bir ülke. Tarihten gelen bir bağlılığımız bulunmakta. Eylül ayında düzenlenecek olan iş buluşması ve fuar organizasyon Manisalı iş adamlarımız ile birlikte katılmayı planlıyoruz.  İki ülke arasında yatırım ve ticaretin arttırılması için her türlü iş birliğine hazırız’ dedi.