Yapılandırma ve Yeni SGK Teşvikleri Anlatıldı

17 Temmuz 2018
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile düzenlenen 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile 2018 yılı SGK Yeni Teşvik Uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Yapılandırma Kanunu kapsamına giren 2018/Mart ayı ve öncesi dönemlere ait 4/a, 4/b ve 4/c sigortalıların sigorta primleri, işsizlik sigorta primi, idari para cezaları, iş kazası meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklar ile yapılandırmanın  ödeme ve taksitlendirme koşulları hakkında ve 2018 yılı Yeni SGK Teşvik Uygulamaları kapsamında hayata geçirilen yeni istihdam teşvik uygulamalarına ilişkin bilgilerin aktarıldığı  toplantıya Manisa iş dünyası temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, ‘Bildiğiniz üzere, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun 18 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 7143 sayılı Yapılandırma Kanunu toplumun birçok kesimini kapsadığını görüyoruz. Devlete olan borçların ödenmesinde önemli kolaylıklar sağlayan bir yapılandırma iş dünyasına sunulmakta. İş dünyasının da bu yapılandırmaları yakından inceleyerek faydalanması gerektiğini düşünüyorum.  Milli İstihdam Seferberliği’nin 2. Fazı kapsamında hayata geçirilen yeni istihdam teşvik uygulamalarına ilişkin desteklerinde iş dünyasına nefes aldıracağını umut ediyoruz. 2018 yılında hayata geçirilen İş’te Kadın Teşviki,1 Senden 1 Benden Teşviki, İmalat ve Bilişim Sektörlerine Yönelik Teşvikler, Engellilere Yönelik Teşvikler, Gençlere Yönelik Teşvikler ile iş arayanların istihdam edilmelerini ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesi, işsizlere mesleki eğitim verilmesiyle meslek edinmeleri, mesleki yeterlilik belgesi olmayanlara yönelik kurs düzenlenmesi, işverenlerin stajyer ihtiyaçlarının karşılanması, işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesi noktasında büyük katkılar sağlayacaktır. Ben sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. SGK İl Müdürümüz Sayın Yavuz Kurt, bu konularda bizlere detaylı bir sunum yapacak. İş âlemi için son derece yararlı olduğuna inandığımız bu toplantımızın katılımcılar açısından da verimli olması temennisiyle kurumum adına katılımlarınızdan dolayısı sizlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından söz alan SGK İl Müdürü Yavuz Kurt, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile 2018 yılı SGK Yeni Teşvik Uygulamaları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirirken, katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri kendilerini yakından ilgilendiren konu ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısının  oldukça verimli geçtiğini belirterek emeği geçen kurumlara teşekkür etti.