3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu Geçici Muafiyet Maddesi Hakkında

28.02.2019 tarihli ve 30700 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa geçici muafiyet maddesi eklenmiştir.

Bu muafiyet ile 01.12.2018 tarihinden önce damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aletlerinin kullanıcıları, 28.02.2019 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ölçü aleti türüne ilgili il müdürlüklerine ya da yetkili muayene servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde, söz konusu fiilden dolayı herhangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletini kullanabileceklerdir.

Söz konusu 90 günlük süre 28.05.2019 tarihinde sona erecek olmasından dolayı ölçü aleti kullanıcılarının mağdur durumda kalmamaları için gerekli işlemleri yaptırmalarını bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.