İkinci El Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Duyuru

13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’ de Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek ve tüzel kişi tacirler ile satış müdürleri ve satış personeli için ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ zorunlu hale getirilmiştir.

İkinci el araç alım – satımı yapan ancak Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmayan üyelerimiz, Noterlerde yapılacak olan işlemlerde ise alım – satım işlemi gerçekleştiremeyecektir.

Mesleki yeterlilik belgesi için müracaatlar Odamız tarafından alınmakta olup, belgelendirme hizmeti ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin kuruluşu olan TOBB MEYBEM A.Ş. aracılığıyla yürütülmektedir.

Herhangi bir mağduriyet ile karşılaşılmaması adına, 13 Ağustos 2019 tarihine kadar gerekli belgelerin tamamlanması gerektiğinden, TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından belgelendirme yapılacak olan Motorlu Kara Taşıtları Alım Satımı alanında başvuruda bulunmak isteyen üyelerimizin, aşağıda iletişim bilgileri sunulan odamız personeli ile iletişime geçmeleri hususunda gereğini rica eder, bilgilerinize sunarız.

Detaylı bilgi ve müracaat için;
Hasan Erdirik
hasan.erdirik@manisatso.org.tr