Suriyeden Yün / Yapağı İthalatı Hakkında

Ülkemiz ile Suriye’nin güvenlik altına alınan bölgeleri arasındaki ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla Ticaret Bakanlığınca hazırlanan 2019/6 sayılı Genelge 15.05.2019 tarihinde yürürlüğe girmiş ve söz konusu Genelge uyarınca, Suriye’de güvenlik altına alınan bölgelere/bölgelerden yapılacak ihracat, ithalat ve transit ticarette gümrük hizmeti verilebilecek ve verilemeyecek eşya listeleri yazımız ekinde tarafınıza sunulmakta olup, Ticaret Bakanlığı'na bilgi verilmek üzere, yün/yapağı cinsi eşyanın Suriye'den ithaline izin verilen eşyalar arasına alınıp alınmamasına ilişkin görüşünüzü 01.10.2019 Salı günü mesai bitimine kadar alper.karanfilci@manisatso.org.tr adresine iletmenizi rica eder, konuyu bilgilerinize sunarız.
EK