Sudan İnsani Yardım Kampanyası

2019 yılı Ağustos ayından bu yana, Sudan genelini etkisi altına alan şiddetli yağışlar, özellikle Nil Havzasında bulunan bölgelerde meydana gelen sel ve su baskınları, yüzbinlerce insanı can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bırakmaktadır.

Bu kapsamda, 23 Ekim 2019 tarih ve 1692 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Sudan’daki krizi teskin etmek amacıyla ‘Sudan İnsani Yardım Kampanyası’ başlatılmıştır.

Bahse konuya ilişkin, 23 Ekim 2019 tarih ve 1692 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı, afiş örnekleri ve banka hesapları T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın https://www.afad.gov.tr/sudan-yardim-kampanyasi web sitesinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.