Meksika Ticaretin Kolaylaştırılması Çalışma Grubu Hakkında

Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Gonca YILMAZ BATUR ile Meksikalı muhatabı Meksika Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Luz Maria de la Mora SANCHEZ’in arasında yapılan bir mektup teatisi neticesinde iki ülke arasındaki ticaretin serbestleştirilmesi ve engellerin kaldırılmasına yönelik istişarelerde bulunulması kararlaştırılmıştır.

Meksika tarafı, iki ülke arasında ticaretin kolaylaştırılması faaliyetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla bir çalışma grubunun kurulmasını önermiş; olası işbirliği alanları ve çalışma konularının görüşülmesi amacıyla bir araya gelinmesini teklif etmiştir.

Meksika ile ticaretin kolaylaştırılması alanında muhtemel işbirliği konularının ve toplantıda gündeme getirilmesi uygun görülen hususlara ilişkin görüş ve önerilerinizi en geç 17 Ocak 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar alper.karanfilci@manisatso.org.tr adresine iletmenizi rica eder, konuyu bilgilerinize sunarız.