Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler Hakkında

Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler (ÖEB) hakkında çıkan bir habere göre, Laos'taki Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler'den (ÖEB) 2019 yılında toplam 394,4 milyon Dolar tutarında ihracat ve 1,1 milyar Dolar civarında ithalat gerçekleştirilmiş, ihraç edilen mallar arasında elektronik parçalar, otomobil aksamları, ithal edilen mallar arasında makine, hammadde ve inşaat malzemeleri bulunmaktadır.

Bahse konu ÖEB'in Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nden ve 2022 yılında tamamlanması planlanan Laos Çin demiryolundan yararlanmaları beklenmektedir.

ASEAN ve Güneydoğu Asya ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi bakımından, firmalarımızın Laos'taki Özel Ekonomik Bölgeler’e (ÖEB) yatırımda bulunmaları yararlı olacaktır.

Özel Ekonomik Bölgeler (ÖEB) hakkında Laos Planlama ve Yatırım Bakanlığı Yatırım Geliştirme Dairesi'nin www.investlaos.gov.la sayfasından ayrıntılı bilgilere ulaşılabileceği hususunu bilgilerinize sunarız.