Menşe Şahadetnamesi'nin Elektronik Ortamda Düzenlenmesi Hakkında

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Kovid-19 adı verilen Corana virüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince T.C. Ticaret Bakanlığı'na yapılan girişimler neticesinde Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) Belgelerinin sadece MEDOS sistemi üzerinden düzenlenmesi ve onaylanması uygulamasının 8 Nisan 2020 tarihinden tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtilmiş olup, MEDOS sistemi üzerinden onaylanan söz konusu belgelerin Oda personelince ıslak olarak imzalanmasına söz konusu tarih itibariyle gerek duyulmamaktadır.

Ayrıca söz konusu Bakanlıkça ilgili ülkelere gerekli bildirimlerin yapılacağı hususunu bilgilerinize sunarız.