Şehir Giriş/Çıkış Tedbirleri ve Yaş Sınırlaması Hakkında

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Kovid-19 adı verilen Corana virüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, İçişleri Bakanlığının uygulamaya konulmasını emrettiği talimatlar üzerine kamu kurum ve kuruluşları tarafından birçok tedbir kararı alınmış ve uygulanmış olup,

T.C. İçişleri Bakanlığı'nın 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı yazılarında ülke geneli için bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni tedbirlerin alınması ve bazı şehirlerimiz için ek tedbirlerin planlanması/uygulanması gerektiği değerlendirildiğinden Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddesi kapsamında ek tedbirlerin alınması gerektiği talimatlandırılmıştır.

T.C. İçişleri Bakanlığı'nın emir yazısı ekte yer almakta olup, emir yazısında belirtilen hususların hassasiyetle takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi ve bahse konu kararlara uymayanlar hakkında gerekli yasal hükümlere göre cezai işlem uygulanacağı hususunu bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.

EK