Manisa Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 2020/64 Sayılı Kararı Hakkında

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 adı verilen Corana virüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla;

Gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecine geçilmiş, getirilen yasaklama/kısıtlamaların bazılarının kaldırılması hususları değerlendirilmiş,

İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 31.05.2020 tarihli ve 2020/60 sayılı kararında lokanta ve restoranların ilgili Bakanlık ve kurumlar tarafından yapılan veya yapılacak yeni düzenlemelerle getirilecek kurallar dâhilinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başlamalarına karar verilmişti.

Ancak İlimiz genelinde uygulanmak üzere T.C. Manisa Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 04/06/2020 tarih ve 2020/64 sayılı kararı doğrultusunda,

Bazı işletmelerin faaliyet niteliği gereği gece boyunca hizmetlerini sürdürmeleri gerektiğinden; lokanta ve restoranların saat 22.00 itibariyle oturarak müşteri kabul etmelerini sonlandırmaları esas olmakla beraber, faaliyet niteliği gereği gel al ya da eve servis şeklinde hizmet vererek faaliyetlerini saat 24.00 a kadar sürdürebilmelerine karar verilmiştir.

Bahse konu kararlara uymayanlar hakkında gerekli yasal hükümlere göre cezai işlem uygulanacağı hususunu bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.