Başkanımız Mehmet Yılmaz’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’yı Onurlandırmasının Yıldönümü Mesajı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 95. yıldönümünü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Ekim 1925’te Manisa’yı teşrifleriyle onurlandırdıkları günün yıldönümü.

Manisa, Atatürk’e ve cumhuriyete olan bağlılığını her fırsatta göstermiş, ziyaretlerinde onu bağrına basmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’yı her ziyaretinde Manisa halkı, Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve saygısını ifade etmek için yolları, meydanları doldurmuştur. Yunan işgalinde karanlık ve acı günler yaşayan bu şehir, her şeye rağmen büyük bir kahramanlık örneği göstererek, düşmanı topraklarından atmış ve onları büyük bir bozguna uğratmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 95. yıl öncesinde ifade ettiği gibi, Manisa ve Manisalılar bu süre içerisinde yaralarını sarmış, her alanda çok büyük hamleler yapmış, ulusal birlik ve bağımsızlığımız adına çok büyük gayret sarf etmiştir.

Bu duygu ve düşünceler ile Manisa’ya gelişinin 95. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”