Manisa Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 2020/126 Sayılı Kararı Hakkında

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 adı verilen Corana virüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla;

T.C. Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulunun önerileri ve T.C. İçişleri Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu talimatlar ile virüsün kuluçka devresinde de bulaşma ve yüksek yayılma hızına sahip olması özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda, İlimiz genelinde uygulanmak üzere T.C. Manisa Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 22.10.2020 tarih ve 2020/126 sayılı kararı doğrultusunda,

Alınan tedbirler çerçevesinde yapılan incelemelerde kahvehane, kafe vb. maç yayını yapan işletmelerin kimilerinde maç yayını saatlerinde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı müşahede edilmiştir.

Bu nedenle kahvehane, kafe ve maç yayını yapılan diğer işletmelere Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca hazırlanan ve yayınlanan rehberdeki kurallara tam olarak uyulması için gerekli tebligatların yapılmasına, uyarılan işyerlerinin ikinci ihlallerinde para cezası, üçüncü ihlallerinde 1 gün, dördüncü ihlallerinde 3 gün süreyle faaliyetlerinin durdurulacağının hatırlatılmasına, Kaymakamlıklarca maç yayını yapılan işletmelerdeki denetimlerin maç saatlerini içine alacak şekilde planlanmasına karar verilmiştir.

Bahse konu kararlara uymayanlar hakkında gerekli yasal hükümlere göre cezai işlem uygulanacağı hususunu bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.