Chp Grup Başkanvekili Özel Odamızı Ziyaret Etti

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, partililer ile Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı da hazır bulundu.

ÖZEL; “MANİSA TSO HERKESE ÖRNEK OLSUN”

Özel, Covid-19 ile mücadele kapsamında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın sadece Manisa genelinde değil, Türkiye'nin birçok yerinde değil görülmeyen duyarlılıkta önlemler aldığını belirterek bunun herkese örnek olmasını diledi. Özel, "Sizin üyeleriniz çalışkan, ilimizin hemşerilerimize istihdam sağlayan, vergisini ödeyen çok kıymetli üyeleriniz var. Dünyanın dört bir yanına yapılan biri ihracat var. Bu kurumun kültüründe üretim var. Biz onların arkasındayız. Manisa'nın ileri teşvik bölgeleri içinde kalması için genel bir mutabakatın sağlandığı, partiler üstü gayretlerin sarf edildiği dönemlere ve son kaçırılan Wolkswagen yatırımında bile şehrin birlikte kenetlenmesine baktığımızda Manisa'nın yatırımcısı en iyisini hak ediyor. Manisa'nın işçisi en iyisini hak ediyor" diye konuştu.

CHP'li Özgür Özel, virüsle birlikte eğitimin, sağlığın birlikte ele alınmasını ortaya çıkardığını, salgınla küresel mücadele verilmesi gerektiğini söyledi.  Özel, dünyanın zor günlerden geçtiği bir dönemden geçtiğini, Türkiye'de her gün 70-80 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayarak, "Bu şu demek. 4 günde bir Soma faciası yaşıyoruz. Veya 2 günde bir Ankara'daki gar katliamında kaybettiğimizden fazlasını kaybediyoruz demektir. Soma ve Ankara'daki patlama yıllarca ülke gündemindeydi. ama her 4 günde bir Soma'da kaybettiğimiz kadar kayıp veriyoruz" diye konuştu.

CHP olarak Sağlık Bakanı'na pandemi döneminde yapıcı destek verdiklerini ifade eden Özel, ancak zamanla gerçek vakaların açıklanmaması nedeniyle sıkıntıların arttığını dile getirdi. Kış ayının geldiğini ve karamsar olduklarını belirten Özel, "Ekonomide de çok önemli bir tablo yok" dedi.

Türkiye'nin 100. yılını tamamlamak üzere olduğunu açıklayan Özel, "İktidar hedef 2023 diyor. Bizde Cumhuriyeti'n 100. yılının cumhuriyete yakışan kadrolar tarafından yönetilmesini ümit ediyoruz. İlk yüzyılda olduğu gibi 2. yüzyılda da bir sıçramayı hedefliyoruz. Atatürk ve kurucu kadroların yaşadığı gibi 2. yüzyılda ilk yüzyılın ilk 15 yılı gibi yaşarsak Türkiye'nin yeniden şaha kalkacağını düşünüyoruz. Bugün ihracatımız gerilemesin derken, bunun 10 katı ihracat geliri hedefliyoruz. Turizmde cumhuriyetin ve dünyanın en güzel topraklarının bunun 10 katını hak ettiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin AK Parti iktidara geldiğinde dünyanın 18. büyük ekonomisi olduğuna vurgu yapan Özel, "İlk hedef 16. olmayı koymuşlardı. Bu sene 20. olarak tamamlıyoruz. Ancak BM'nin, Dünya Bankası'nın açıkladığı rakamlar Türkiye'nin 2021 yılında 21. sıraya gerileyeceği. Dünyanın ilk 20'si üst ligdir, biz artık alt lige düşüyoruz. Bu büyük bir üzüntüdür. Bu Cumhur ittifakının getirdiği bir durumdur, onların gitmesiyle Türkiye Süper Lig'de olacaktır" diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİNİZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, "Bir ülkenin gelişmişliği muhalefet partilerin özgürce iradelerinin beyan etmesidir. Cumhuriyeti kuran bir partinin şu anda ana muhalefette olması da Türkiye için bir şans ama bunu değerlendirme noktasına bakmak lazım. Eğer bir demokrasiden bahsediliyorsa, muhalefet partileri ne kadar destekleniyorsa ne kadar çok söylem içinde kendini bulabiliyorsa orada da iktidarın daha farklı boyutlarda kendini ifade etme şansını yakalayabiliyor. Bizlere önemli bilgiler verdiğiniz. Bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Bilgilerin kişilerde kalmaması gerekiyor. Bunu meclis üyelerine anlatacağım” dedi.

“BİZ CUMHURİYETİMİZİN TEMEL İLKELERİNE TARAFIZ”

Ticaret ve sanayi odalarının herhangi bir siyasi partiyle bağ içinde olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Bu oda 1871 yılında kuruldu. Bizim temel ilkelerimiz var. Bunlardan biri Atatürk temel ilke ve inkılaplarımızdır. Bunlar olmazsa olmazdır. Kurumumuza girdiğinizde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk ve Türk bayrağını görürsünüz. Biz cumhuriyetimizin temel ilkelerine tarafız. Cumhuriyetimize bağlıyız. Devletin bütünlüğüne tarafız. Ülkemiz için birlikte hareket etmeliyiz. Ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır" dedi.