Manisa Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 2020/134 Sayılı Kararı Hakkında

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 adı verilen Corana virüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla;

T.C. Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulunun önerileri ve T.C. İçişleri Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu talimatlar ile virüsün kuluçka devresinde de bulaşma ve yüksek yayılma hızına sahip olması özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda, İlimiz genelinde uygulanmak üzere T.C. Manisa Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 27.11.2020 tarih ve 2020/134 sayılı kararı doğrultusunda,

Mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak, 02.10.2020 tarihinden itibaren 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin ertelenmesine ilişkin 2020/122 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı alınmıştı. Gelinen aşamada son dönemde Koronavirüs salgınının yayılımında tüm Dünya’da ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı ve Ülkemizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğü kamuoyunun malumudur.

Bu çerçevede Sağlık Bakanlığınca fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurumu niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Birlikler veya Kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarının yapılmayarak 3 (üç) ay sonraya ertelenmesinin önerildiği İçişleri Bakanlığının 27/11/2020 tarih ve 19961 sayılı yazısıyla bildirilmiştir.

Bu doğrultuda 2020/122 sayılı İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla 01.12.2020 tarihine kadar yapılmaması kararlaştırılan Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurumu niteliğindeki Meslek Kuruluşları (Meslek odaları) ve üst kuruluşları, Birlikler ve Kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin (Genel Kurul Toplantıları dahil) 01.03.2021 tarihine kadar ertelenmesine,

Toplulaşmaya sebebiyet vererek sosyal mesafenin korunmasını zorlaştıran iş yeri açılış törenlerinin de yeni bir karar alınıncaya kadar yasaklanmasına karar verilmiştir.

Bahse konu kararlara uymayanlar hakkında gerekli yasal hükümlere göre cezai işlem uygulanacağı hususunu bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.