Belge Zorunluluğu Getirilen Meslekler Hakkında

09 Nisan 2021 tarih ve 31449 sayılı Resmi Gazete' de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, çalışanlar için Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslekleri belirlemek ve yayımını sağlamak amacıyla MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU MESLEKÎ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLERE İLİŞKİN TEBLİĞ (SIRA NO: 2021/1) yayımlanarak, yayım tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu tebliğ ile ekli listede belirtilen 40 mesleğe daha MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilmiş olup, böylece zorunluluk getirilen meslek sayısı 141’den 181’e çıkarılmıştır.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve ekteki listede belirtilen mesleklerde, Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren on iki ay sonra (09.04.2022 tarihinden sonra) çalıştırılamazlar. Bilgilerinize sunarız.

EK