Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı

Sebze ve meyve zayiatının azaltılması için soğuk zincir oluşturulmasını temin etmek amacıyla Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında yürütülen çalışmalar sonucunda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar, komisyoncu meslek mensupları ile sebze ve meyve taşımacılığı yapan lojistik firmalarının desteklenmesi kapsamında “Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı ” yürürlüğe konulmuştur.

Söz konusu destek programı kapsamında, “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, sebze ve meyve zayiatım azaltmak üzere soğuk zincir oluşturmaları sürecinde, finansal kiralama yöntemiyle temin edecekleri, yerli malı ve yeni soğuk hava ünitesi ve/veya soğutucu frigorifik kasa/ünite yatırımları için finansal kiralama faiz/ kâr payı masrafları katkı sağlanması.” amaçlanmakta olduğu ve desteğe başvuru https://www.kosgeb.gov.tr internet adresi üzerinden yapılabilmektedir.”

Bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.