Tebliğler Hakkında Görüş Bildirimi

Gümrük Birliği kapsamında ülkemizin uyumlaştırmayı ve uygulamayı taahhüt ettiği Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uyum çerçevesinde, elektrik-elektronik sektöründe yer alan ürünlerin enerji etiketlemesi ve çevreye duyarlı tasarım gereklilikleri ile ilgili Tebliğler 25/3/2021 tarihli ve 31434 (Mükerrer) sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmış, AB'de yayımlanan 2021/340 sayılı Regülasyondaki düzenlemelerin ilgili Tebliğe derç edilmesi, etiketleme ve çevreye duyarlı tasarım kapsamında AB Komisyonundan ve sektörden gelen görüşler çerçevesinde formül ve atıf düzeltmelerinin yapılması gerekmektedir.

Bu kapsamda hazırlanan ve güncel AB müktesebatına uyumu sağlayan ekteki Tebliğ değişikliklerinin incelenerek görüşlerinizin 28 Ocak 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar alper.karanfilci@manisatso.org.tr mail adresine iletilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

EK