KOSGEB-İşletme Geliştirme Destek Programı Belgelendirme Desteği

Helal belgelendirme alanında akreditasyon mekanizmasına dayalı güvenilir bir kalite altyapısının kurulmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, Helal Akreditasyon Kurumundan (HAK) ve HAK tarafından akredite edilmiş kuruluşlardan alınacak belgeler, daha önce 'Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)-İşletme Geliştirme Destek Programı Belgelendirme Desteği' kapsamına alınmış ve söz konusu destek kapsamında KOSGEB tarafından belirlenen üst limit dahilinde yüzde 70 oranında destek imkanı sağlanmıştır.

İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC)/İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Helal Standartları kapsamında HAK'tan ve HAK tarafından akredite edilmiş kuruluşlardan alınacak belgeler için destek üst limiti KOSGEB tarafından yapılan güncellemeyle 2.500 TL’den 10.000 TL’ye yükseltilmiştir.

Konuyu bilginize sunar, gereğini rica ederiz.