Taşınmaz Ticareti Hakkında

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında, 28 Mart 2024 tarihi itibariyle Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) İptal Modülünde sözleşmeli işletmeler dahil olmak üzere yetki belgesi sahibi emlak işletmelerince iptal başvurusunun çevrimiçi olarak başlatılabilmesine imkân sağlandığı belirtilmiştir.

Bu kapsamda ;

1. Taşınmaz ticareti yetki belgesi sahibi emlak işletmesi, yetki belgesinin iptal edilmesini istemesi halinde TTBS üzerinden doğrudan iptal başvurusunda bulunabilecektir.

2. Sözleşmeyle bağlı olunan işletmenin yetki belgesinin iptal edilmesi durumunda, o işletmenin sözleşmeli işletmelerinin yetki belgeleri herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın otomatik olarak iptal edilecektir.

3. Sözleşmeyle bağlı olunan işletmenin, TTBS üzerinden sözleşmeli işletmelerinin herhangi biriyle olan sözleşmesinin sona erdiği yönündeki bildirimine istinaden, sözleşmesi sona eren sözleşmeli işletmenin yetki belgesi herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın otomatik olarak iptal edilecektir.
Bilgilerinize sunarız.

TOBB Uyum