İYİ Parti’den Odamıza Ziyaret

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Manisa Milletvekili Tamer Akkal, İYİ Parti Genel İdare Kurul Üyeleri, İYİ Parti Kurucu Üyeleri ve Manisa Teşkilatından oluşan heyet ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile bir araya gelen İYİ Parti heyeti, Manisa iş dünyasının sorunlarını dinledi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Türkiye’nin her iline gidip vatandaşla buluşmayı ve iş dünyasının sorunlarını yerinde dinlemeyi hedefleyen İYİ Partisi teşkilatı, Manisa programı çerçevesinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Manisa Milletvekili Tamer Akkal, İYİ Parti Genel İdare Kurul üyeleri, İYİ Parti Kurucu Üyeleri ve Manisa Teşkilatından oluşan heyet Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile bir araya geldi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum başta olmak üzere, ülke gündemine dair konuların değerlendirildiği görüşmede, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa iş dünyasındaki son durum hakkında İYİ Parti heyetini bilgilendirdi.

Manisa’nın ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, ‘Manisa sanayi ile tarımın iç içe olduğu istisnai bir şehir. Aslında Manisa verilerini iyi incelendiğinde Türkiye’nin bir röntgenini görebilirsiniz. O veriler ışığında Türkiye ekonomisi ile ilgili rahatlıkla yorum yapma şansını bulabilirsiniz. Çünkü Manisa, sanayisi ile tarımı ile Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamakta. Türkiye’nin bir çok iline baktığınızda sadece ya sanayisi ile ya tarımı ile, ya da turizmi ile ön plana çıkmaktadır. Manisa’ya baktığımız da hem bir sanayi şehrini, hem de bir tarım şehri olduğu görülür. Yani kısaca Manisa’da yaşanan sorunları Türkiye geneline yayabilirsiniz. Bu bağlamda sorunlarımız var mı? Elbette var. İş dünyası temsilcileri olarak siyasilerimizin bizlere yaptığı ziyaretleri çok önemsiyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları ilk elden paylaşma şansımız oluyor. Bu sıkıntıları hep beraber ülkemizin menfaatini koruyarak aşmalıyız. Ben nazik ziyaretleri için İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımıza, Manisa Milletvekilimize ve İYİ Parti Teşkilatına teşekkür ediyorum’ dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, ‘Ben öncelikle rahmetli Bülent Koşmaz’ı bir kez daha anmak istiyorum. Kendisi Manisa’ya ve ülkemize önemli katkılar sağladı. Camiamız içerisinde her zaman saygı duyduğumuz bir isim oldu. Bu yüzden burada bir kez daha kendisi rahmetle anıyorum. Türkiye’de yaşanan sorunların Manisa’da da yaşandığını biliyoruz. İstihdam düşmekte, işsizlik almış başını gitmekte. Türkiye’nin borcunun 500 milyar dolara dayandığı bir noktada, bu ekonomik krizin dış güçler tarafından kaynaklandığına inanmak mümkün değil. Üretim yapmıyoruz, tasarruf etmiyoruz. Sonrada yaşananları dış güçlere bağlıyoruz. Bu ülkede Keban barajı yapıldığında ne KDV vardı, ne ÖTV vardı. Vergilerin bile yüzde 60’ı anca toplanıyordu. Bu şartlara rağmen yatırımlar yapılıyordu. Şimdi ise üretmeyen, tamamen tüketen bir toplum yaratıldı. Bunların elbette sorumluları hesap verecek. İYİ Parti olarak, tüm milletvekillerimiz ve parti teşkilatlarımızla ile sahaya inmiş durumdayız. Türkiye’nin her şehrine ziyaret ederek, vatandaşımızla, iş dünyamızın temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Bu kapsamda bugün Manisa programımız çerçevesinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret ediyoruz. Manisa iş dünyasının son durumu hakkında bilgiler alacağız. Sayın Başkanımızı dinleyeceğiz’ diye konuştu.