Burası Manisa Burada İş Var

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bir istihdam seferberliği başlatılması çağrısı kapsamında ‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganıyla hayata geçirilen ‘İstihdam Seferberliği 2019’ da uygulanacak olan istihdam teşvikleri basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt  ve  Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda, basın mensuplarına ‘İstihdam Seferberliği 2019’ programı çerçevesinde uygulanacak olan teşvikler konusunda detaylı bilgiler verildi.

Toplantının açılışında konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz İstihdam seferberliği kapsamında, ülke genelinde yatırım ortamının iyileştirilmesi ve  istihdamın arttırılmasına yönelik olarak uygulamaya konulan indirim, destek ve teşviklerin Manisa iş dünyasına etkin bir biçimde rehberlik ederek anlatılabilmesi amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelmek istediklerini belirterek,  ‘Yeni açıklanan ‘İstihdam Seferberliği 2019’ programında iş dünyasına İlave İstihdama Ücret Desteği, İlave İstihdama Vergi ve Prim Desteği, Siz Bi’ Nefes Alın! Ücretler Bizden Desteği, Mevcudu Koru, Bu da Bizden Olsun Desteği, Düzenli Ödemeye Devamlı Destek, Kalkınmaya İlave Destek, İhtiyacınıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek ve Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Destekleri bulunuyor. Söz konusu teşvik paketlerinin detaylarını değerli müdürlerimiz sizlerle paylaşacak. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Açıklanan yeni paketle devletimiz maaş, vergi ve SGK primi desteğiyle bizlere güçlü bir yol açıyor. Şimdi işletmelerimize düşen görev bu teşviklerden yararlanmak.  Bu destekler, işletmelerimiz için bir fırsattır. Bu fırsatı hep birlikte çok iyi kullanmalıyız. Yeni paket, istihdamda rekor getirecektir. İstihdam, üretime artış ve kalite olarak yansıyacaktır.  Ekonomik kıskaç, istihdamla kırılacaktır. Herkese iş, herkese aş ile zorlukları aşacağımızdan eminiz. .Manisa iş dünyası olarak elimizi taşın altına koyuyoruz.  İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında çıkmış olduğumuz bu yolda, ‘Burası Manisa Burada İş Var’ diyoruz.’
İstihdam teşvikleri için Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve  Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Manisa iş dünyasının davet edileceği ortak tanıtım toplantılar düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, ‘İlk olarak 07 Mart 2019 Perşembe günü saat 14:00’da Odamız ev sahipliğinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Sayın Eşref Aslan’ın katılımıyla 2019 yılında hayata geçirilen yeni istihdam teşvik uygulamaları,  Aktif İş Gücü Faaliyetleri kapsamında İşbaşı Eğitim Programı ile Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) hakkında Odamız üyeleri, Manisa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler ile şirketlerimizin İnsan Kaynakları yöneticileri ve esnaflarımızın da katılımıyla geniş çaplı bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz’ dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’ın konuşmasının ardından, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt  ve  Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ‘İstihdam Seferberliği 2019’ programı çerçevesinde uygulanacak olan teşvikler konusunda detaylı bilgiler verirken, basın mensuplarından gelen soruları da cevaplandırdılar.