Odamız İle MCBÜ Yeni Bir İşbirliğine Daha İmza Attı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) arasında son dönemde hızlanan işbirliği çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası arasında, “İhracatın Artırılması Amacıyla Öğrencilerimizden Destek Alınmasına İlişkin Protokol” İmzalandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile Manisa Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından imzalanan protokol kapsamında, MCBÜ uluslararası öğrencileri veya maliye, iktisat, işletme ve uluslararası ticaret konularında eğitim alan ve ilgi duyan öğrenciler, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan İhracat Destek Ofisi’ne müracaat eden iş dünyası temsilcilerine gönüllü olarak destek sunacaklar.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun imzalamış olduğu protokolle 26 İlde 30 Oda ve 1 Borsa’da hizmet veren İhracat Destek Ofisleri arasında ilk kez Manisa’da hayata geçirilecek olan işbirliği ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi gönüllü öğrencileri, ihracat yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine  pazara erişim araçları ve yöntemlerinin belirlenmesi, pazarın sosyal ve kültürel özellikleri ile ilgili raporlar yazma, dil desteği, iş geliştirme modellerinin ve planlarının oluşturulması, pazara ait çeşitli analizler yapma, potansiyel alıcılar ile iletişime geçmede dil desteği gibi konular olacak. Bu destekler karşılığında, Manisa TSO işletmeleri de öğrencilere ücret desteğinde bulunulabilecek.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Üniversitemizle sağlamış olduğumuz işbirliğinin olumlu sonuçlarını almamız bizleri mutlu ediyor. Göreve geldiğimiz günden beri ‘Ben değil, biz’ sloganıyla çalışmalarımızı sürdürdük. Kurum ve kuruluşlarımız ile de işbirliği içinde olduk. Üniversitemiz ile yapılan işbirliklerinin önemini anlatmaya çalıştık. Şimdi bir yıl gibi kısa bir sürede yapmış olduğumuz işbirliklerinin olumlu getirilerini görmenin sevinci yaşıyoruz.  Bunda başta Rektörümüz Prof.Dr.Kemal Çelebi olmak üzere, Akademik Danışmanlarımız  Prof.Dr. Mahmut Karğın, Prof.Dr. Hüseyin Aktaş ve ekibinin büyük payları var. Bugün Üniversitemiz ile yeni bir işbirliği protokolüne imza atmanın sevincini yaşıyoruz. Ülkemizin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması için belirlenen ulusal stratejiler kapsamında, illerin ihracat hacimlerinin ve ihracat yapan işletme sayılarının artırılması amacıyla Ticaret ve Sanayi Odalarında İhracat Destek Ofisleri kuruldu. 26 İl de kurulan 31 İhracat Ofislerinin içinde Manisa’da bulunuyor. Kurumumuz bünyesinde yer alan  İhracat Destek Ofisimizde, ihracatı gerçekleştirecek işletmelere Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerimiz ihtiyaç duydukları konularda destek verecekler. Pazarın ekonomik ve finansal yapısı, sosyal ve kültürel özellikleri, pazara erişim araçları ve yöntemleri gibi konularda ihracatçılarımızın ihtiyaç duyduğu destekler oldukça önemlidir. İhracatın yapılacağı ülke vatandaşı olan Manisa Celal Bayar Üniversitesinin uluslararası öğrencileri veya Maliye, İktisat, İşletme ve Uluslararası Ticaret konularında eğitim alan veya ilgi duyan öğrenciler, söz konusu konularda MTSO üyelerine  destekler verecekler. Böylece MCBÜ öğrencileri teoride öğrendiklerini pratikte uygulama imkânı bulabilecek, işletmeler de kısa zamanda ihtiyaç duydukları bilgilere ulaşabilecekler” diye konuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversite Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise, “İmzalanan protokolün öğrencilerimizin tecrübe kazanması ve kendilerini geliştirmelerine, ihracat yapacak firmaların da onlardan alacakları destek konusunda oldukça verimli sonuçlar doğuracağına gönülden inanıyorum” diyerek, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.