Metal Sanayisine Yön Veren Firmalara İhracat Danışmanlık Hizmeti Verildi

Odamız tarafından Manisa bölgesinde metal sanayisine yön veren ve ihracat eğitimi alan işletmelere danışmanlık hizmeti verildi.

Odamız tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı'nın hibe desteğiyle 'Metal sanayisine yön veren işletmelerin ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi' projesi geçtiğimiz günlerde hayata geçirilmişti. Proje kapsamında firmalar Manisa Ticaret ve Sanayi Odasın’da düzenlenen törenle sertifikalarını almıştı. Projenin bir diğer ayağında ise Metal Sanayisine Yön Veren İşletmelerin İhracat Kapasitelerinin Geliştirilmesi projesi kapsamında İhracat Eğitimi alan firmalara danışmanlık eğitimi verildi. Bu sayede firmalar teorik olarak edindikleri bilgileri uygulamaya döküp konuya daha da hakim olmaları sağlandı.

BAŞLANGIÇ; “TEORİYİ UYGULAMAYA DÖKTÜK”

İhracat Eğitimi ve Danışmanlığı Programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Özgür Başlangıç; “Teorik Eğitimimiz başarı ile tamamlayan firmalardan 20 işletmemize 10 gün boyunca pratik olarak danışmanlık hizmeti verdik. Böylece teoriği uygulamaya döktük.” dedi

Danışmanlık sürecinde firmaların GTIP kod analizleri, ihracat dokümantasyon süreçleri, ikili yazışmalar ve fuar katılım süreçleri incelenerek firmalara gerekli geri bildirimler sağlandı.