5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, yayım tarihi itibariyle yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereğince, gıda üretim ve perakende iş yerleri başta olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi iş yerlerinde çalışanlardan istenen portör muayeneleri yerine hijyen eğitiminin verilmesi uygulamasına geçilmiştir.
İlgili Yönetmelik gereğince, gıda ve su sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışanların, bizzat çalışıyorlar ise iş yeri sahiplerinin ve işletenlerin yönetmelik yürürlüğe girdikten sonraki bir yıl içerisinde hijyen eğitimi almaları gerekmektedir. İşyerlerine yapılacak denetimler sırasında ‘Hijyen Eğitim Belgesi’ sorulacağından ve belge sahibi olmayan iş yerlerinde işlem yapılacağından, söz konusu eğitimin alınması önem arz etmektedir.
Eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde verilecek olup, işletmenizde çalışan personellerinizin hijyen eğitimini alabilmeleri için odamızca Milli Eğitim Müdürlüğü ile yeniden protokol imzalanmıştır. Eğitim sınıfları, odamıza yapılacak başvurular 20 kişiye ulaşılınca açılacak olup, 8 saat sürecek olan eğitimler hafta içi iki gün veya hafta sonu tam gün olarak verilebilmektedir.
Hijyen eğitimine katılım için aşağıda yer alan başvuru evraklarıyla odamıza müracaatta bulunmanız gerekmektedir.
Bilgilerinize sunarız.
Başvuru Evrakları;
1. Katılımcılar için Başvuru Formu
2. Ziraat Bankası Manisa Şubesi TR66 0001 0001 8846 8779 8550 33 IBAN hesabına ‘’eğitim alması talep edilen personel sayısı x 50 TL’’ yatırdığınıza dair açıklamasında firma unvanınız ve “Eğitim Bedeli” yazan banka dekontu
3. Katılımcıların kimlik fotokopileri
Soru ve bilgi için ;
Telefon : 0 236 231 10 45
Dahili: 1114