Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz “Kadınların Gücü, Medeniyetin Göstergesidir”

Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları dile getirdi: “Kadınların sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda yaşama etkin katılımı toplumların, devletlerin ve milletlerin gücüne güç kattığı aşikârdır. Kadınların gücü, medeniyetin göstergesidir.

İstihdam alanında kadınlarımızın dinamik gücünü ekonomiye katkı haline dönüştürmek amacıyla başlatılan her çalışma, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınmasına büyük ivme katacağına olan inancımız tamdır.

“Peygamber efendimizin ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ hadisine mazhar olan, yaşamımızın her anında yanımızda yer eden, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, bugün eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmişler, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Dünyada hiçbir ulusun kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, ulusumu kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim diyemez.’ sözleri ile kadınlara verdiği değeri en güzel şekilde ifade etmektedir.

Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar.

Bu yüzden, kadına yönelik şiddet ve hak ihlalleri gibi sorunların önüne geçilmesi, her şeyden önce önyargıların kırılarak, ihtiyacımız olan zihniyet değişiminin gerçekleştirilmesine bağlıdır.

Bu zihniyet değişiminin başarılabilmesi, toplumun tüm kesimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve kadın-erkek tüm bireylerin duyarlılık göstermesiyle mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.”